ΤΣΑΙ ΜΑΥΡΟ ENGLISH BREAKFAST ΒΟΡ ΕΕ
ΠΕΡΙΕΧΕΙ: τσάι μαύρο Assam Ινδίας, τσάι μαύρο Κεϋλάνης και Κίνας.
Το μαύρο τσάι οφείλει το όνομά του στο μαύρο χρωματισμό των φύλλων του όταν αυτά υποστούν ζύμωση.
Σε αντίθεση με το πράσινο τσάι που διατηρεί την γεύση του για ένα χρόνο, το μαύρο τσάι διατηρεί αναλλοίωτη την γεύση του για χρόνια.
Είναι το μόνο τσάι που μπορεί να υποβληθεί σε μια γνήσια διαδικασία ζύμωσης συγκρίσιμη με τη ζύμωση του κρασιού.
Η καλύτερη ποιότητα μαύρου τσαγιού παράγεται σε επαρχίες της Κίνας όπως Yunnan, Hubei, Hunan, αλλά υπάρχουν επίσης φημισμένες ποικιλίες μαύρων τσαγιών από την Ινδία, Κένυα και την Κεϋλάνη.