Breadcrumb image

ΤΣΑΓΙΑ

ΤΣΑΓΙΑ

ΤΣΑΪ

Το τσάϊ, προέρχεται απ'ο το φυτό Camelia sinensis. Σύμφωνα με τον κινέζικο μύθο, ανακαλύφτηκε τυχαία απο τον αυτοκράτορα Σεν Νούγκ το 2.737 π.X. Άλλα είδη τσαγιού προέρχονται απο βότανα, λουλούδια, καρπούς και ρίζες φυτών, όπως το τσάϊ του βουνού. 

Οι ποικιλίες του κινέζικου τσαγιού είναι το άσπρο, το πράσινο, το μαύρο και το oolong. Η διαφορά αυτών έγκειται στον βαθμό οξείδωσης, γεγονός που προσδίδει διαφορετικές οργανοληπτικές ιδιότητες στο κάθε ένα. Στο τσάϊ, περιέχονται σημαντικά συστατικά, που φαίνεται οτι δρούν κατά του καρκίνου και της γήρανσης (ταννίνες, κατεχίνες,...

ΤΣΑΪ

Το τσάϊ, προέρχεται απ'ο το φυτό Camelia sinensis. Σύμφωνα με τον κινέζικο μύθο, ανακαλύφτηκε τυχαία απο τον αυτοκράτορα Σεν Νούγκ το 2.737 π.X. Άλλα είδη τσαγιού προέρχονται απο βότανα, λουλούδια, καρπούς και ρίζες φυτών, όπως το τσάϊ του βουνού. 

Οι ποικιλίες του κινέζικου τσαγιού είναι το άσπρο, το πράσινο, το μαύρο και το oolong. Η διαφορά αυτών έγκειται στον βαθμό οξείδωσης, γεγονός που προσδίδει διαφορετικές οργανοληπτικές ιδιότητες στο κάθε ένα. Στο τσάϊ, περιέχονται σημαντικά συστατικά, που φαίνεται οτι δρούν κατά του καρκίνου και της γήρανσης (ταννίνες, κατεχίνες, φλαβονόλες). Η καφεϊνη, είναι διεγερτικό του κεντρικού νευρικού συστήματος. Ακόμα εμφανίζονται πληθώρα βιταμινών και ιχνοστοιχείων, που συμβάλλουν στη σωστή λειτουργία του οργανισμού.

Το άσπρο τσάϊ είναι αυτό, που έχει υποστεί τη λιγότερη επεξεργασία, εφόσον παράγεται από τα μπουμπούκια του φυτού, πριν ακόμα ανοίξουν και χαρακτηρίζεται πρώτης ποιότητας. Το πράσινο και το oolong, υποβάλλονται σε μερική ζύμωση. Το μαύρο τσάϊ, μετά τη μάρανση των φύλλων και ενώ είναι ακόμα νωπά, τυλίγονται και στη συνέχεια αποξηραίνονται, με τη βοήθεια του ατμοσφαιρικού αέρα. Το κοσκίνισμα και η διαλογή είναι απαραίτητα στάδια. Αυτό το είδος λέγεται και κόκκινο λόγο του χρώματος μετά την εισαγωγή του σε καυτό νερό. Θα πρέπει όμως να διαχωριστεί από το τσάϊ Rooibos, που προέρχεται από διαφορετικό φυτό.

Τα αρωματικά τσάγια είναι μείγματα των παραπάνω με άλλα βότανα, φρούτα και αρωματικά φυτά. Αυτά συνδυάζονται με τέτοιο τρόπο, ώστε να αναδεικνύονται τα αρώματα προσφέροντας αίσθημα τόνωσης και χαλάρωσης. 

πηγή internet

Περισσότερα

Ενεργά φίλτρα

Ρυθμίσεις cookies