Breadcrumb image
ΠΙΠΕΡΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΓΛΥΚΟ 160 ASTA

Οι καρποί αποξηραίνονται και κατόπιν τρίβονται σε μορφή σκόνης για να διατεθούν στο εμπόριο ως ‘πιπέρι κόκκινο γλυκό ή πάπρικα’. Η πάπρικα ανάλογα με την ποιότητα και το χρώμα το οποίο μπορεί να εξαχθεί από αυτή, ανήκει σε ορισμένες διαβαθμίσεις. Εξετάζονται ορισμένα χαρακτηριστικά της πάπρικας όπως το χρώμα, η γεύση, το άρωμα, αλλά και η καθαρότητά της. Η πάπρικα με το πιο φωτεινό χρώμα ανήκει στον υψηλότερο βαθμό ASTA και είναι η πιο ακριβή. Το κόκκινο πιπέρι χρησιμοποιείται ευρέως στην μαγειρική αλλά και στην παρασκευή κρεατοσκευασμάτων, αλλαντικών για την γεύση αλλά και το χρώμα του. Οι πιπεριές αποτελούν καλή πηγή φυτικών ινών, φυλλικού οξέος, βιταμίνης Α, C, B6, Κ και μαγγανίου. Αποτελείται ακόμα από λουτεΐνη, ζεαξανθίνη, β-καροτίνη και λυκοπένιο. Κύριο συστατικό, που οφείλει την καυστικότητα των καρπών είναι η καψαϊκίνη. Οι κόκκινες πιπεριές περιέχουν το καροτενοειδές λυκοπένιο, η κατανάλωση του οποίου έχει αντιστρόφως συσχετιστεί με την εμφάνιση του καρκίνου του προστάτη, του τραχήλου της μήτρας και του παγκρέατος. Τα οφέλη της πιπεριάς στην καρδιαγγειακή λειτουργία προέρχονται και από τις διαιτητικές ίνες που περιέχει, οι οποίες συμβάλουν την μείωση της ολικής και της κακής χοληστερόλης και στον έλεγχο του σακχάρου του αίματος.

2151143000001
Νέο
Ρυθμίσεις cookies