ΠΟΤΕΝΤΙΛΗ ΡΙΖΑ

ΠΟΤΕΝΤΙΛΗ ΡΙΖΑ

2188397000001
4,25 €
με ΦΠΑ

Ποτεντίλη ρίζα-Πεντάφυλλο- ( Tormentillae radic conc ) ( Tormentill root cut )

Συσκευασία
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΕ 1-3 ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ

Ποτεντίλη (Tormentilla) Φυτό ιθαγενές της Δυτικής Ευρώπης, με φύλλα σύνθετα (τρίφυλλα). Ανθίζει συνεχώς καθ’ όλο το θέρος και κάνει άνθη κίτρινα.
Η ποτεντίλλα είναι καλλωπιστική και φαρμακευτική. Η ρίζα της συλλέγεται κατά το θέρος και θεωρείται στυπτική, καθαρτική, αντιπυρετική κ.α.
Η Ποτεντίλα ή πεντάφυλλον των αρχαίων, κατά τον Wittstein, εμνημονεύθη πρώτα από τον Lucious Apulejus τον 4ο μ.Χ. αιώνα, η δε χρήση του, για φαρμακευτικούς σκοπούς, συναντάται αρκετά διαδεδομένη κατά τον Μεσαίωνα.

Θεραπευτικές ιδιότητες και ενδείξεις:


Είναι ένα από τα καλύτερα στυπτικά βότανα. Το τανικό οξύ που περιέχει το φυτό δρα εναντίον κάθε αιμορραγίας στο ανθρώπινο σώμα. Πρόσφατες εργαστηριακές έρευνες έχουν αποδείξει την ιδιότητα αυτή του βοτάνου.

Συνίσταται κατά της διάρροιας (ιδιαίτερα όταν έχει οξεία μορφή ή νευρική προέλευση), της δυσεντερίας και των αιμορραγιών.

Χρησιμοποιείται ως μέρος της θεραπείας της βλεννώδους και ελκώδους κολίτιδας.  Με γαργαρισμούς δρα θεραπευτικά σε φλεγμαίνοντα ούλα και εξελκώσεις βλεννογόνων μεμβρανών  στόματος και λαιμού.  Η λοσιόν από το φυτό αυτό επουλώνει άτονα έλκη και χρησιμοποιείται εξωτερικά  στις αιμορροΐδες.

Οι κομπρέσες του αφεψήματος δρουν κατά των μωλώπων και εκχυμώσεων. Η σκόνη του φυτού ανακατεμένη με κρόκο αυγού χρησιμοποιείται κατά των παρωνυχίδων. Τοποθετείται στο πονεμένο μέρος η αλοιφή αυτή και σκεπάζεται με κατάπλασμα για να μείνει μαλακιά. Χρησιμοποιείται ακόμη κατά των εγκαυμάτων του ήλιου.

Είναι αποτελεσματικό αποτοξινωτικό του οργανισμού. Βοηθά σε οστεοπόρωση. Συνδυάζεται καλά με βότανα που περιέχουν βιταμίνη C όπως κάρδαμο και λάπαθο γιατί η βιταμίνη βοηθά στην απορρόφηση της τανίνης και μεταλλικών αλάτων από τον οργανισμό. Βοηθά τους τοξικομανείς που βρίσκονται στο στάδιο θεραπείας γιατί συμβάλλει στην αποβολή των αλκαλοειδών (που προκαλούν εθισμό) που υπάρχουν σε νικοτίνη, ταμπάκο, κοκαΐνη.

2188397000001
Νέο
Ρυθμίσεις cookies