ΜΑΡΑΘΟΣ ΣΠΥΡΙ

ΜΑΡΑΘΟΣ ΣΠΥΡΙ

2188376000001
0,90 €
με ΦΠΑ
Συσκευασία
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΕ 1-3 ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ

Μάραθος (Foeniculi semen) Φυτό πολύ γνωστό σαν αρτυματικό, αυτοφυόμενο σε πετρώδες περιοχές της Ελλάδος, γνωστό επίσης ως μάραθο, μάλαθρο, φινόκιο, μάραζα. Η λατινική ονομασία προέρχεται από το foenum, που σημαίνει σανός, επειδή τα φύλλα του (ή η μυρωδιά τους) θυμίζουν σανό. 

Ο μαραθόσπορος είναι ένα αρωματικό και εύγευστο μπαχαρικό με πολλές χρήσεις στην μαγειρική, στη φαρμακευτική αλλά και στην ποτοποιεία. Είναι βασικό συστατικό της Ινδικής κουζίνας αλλά και της κουζίνας της Μέσης Ανατολής. Στην Ιταλία συνθέτει την γεύση των λουκάνικων και των κεφτέδων. Στην ποτοποιεία χρησημεύει στον αρωματισμό αποσταγμάτων σταφυλιών, δηλαδη κατα την παραγωγή τσίπουρου, ρακής και άλλων ποτών.

Ο μαραθόσπορος περιέχει ανηθόλη, συστατικό στο οποίο οφείλονται οι ευεργετικές και θεραπευτικές του ιδιότητες. Είναι πηγή βιταμινών, μαγνησίου, καλίου και φωσφόρου. Σε μορφή αφεψήματος ή ροφήματος βοηθά στην βρογχίτιδα, στον τυμπανισμό και γενικότερα στις εντερικές δυσλειτουργιες. Επίσης μπορεί να χρησημοποιηθεί σαν ήπιο καθαρτικό. Παλαιότερα σε μορφή καταπλάσματος χρησήμευε στους ερεθισμούς των ματιών.

2188376000001
Νέο
Ρυθμίσεις cookies