Breadcrumb image
ΤΣΙΝΣΕΝΓΚ ΡΙΖΑ ΚΙΝΑΣ ΤΡΙΜΜΕΝΗ

ΤΣΙΝΣΕΝΓΚ ΡΙΖΑ ΚΙΝΑΣ ΤΡΙΜΜΕΝΗ

2188402000001
19,24 €
με ΦΠΑ

ΤΣΙΝΣΕΝΓΚ ΡΙΖΑ ΚΙΝΑΣ ΤΡΙΜΜΕΝΗ

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ:

Ιδιότητες
Το τζίνσενγκ είναι ένας φυσικός τρόπος τόνωσης της σωματικής και διανοητικής μας ευεξίας.

Η βασική του ιδιότητα είναι ότι απομακρύνει τις τοξίνες από τον οργανισμό μας, μεταφέροντας οξυγόνο στα κύτταρα. 

Επιπλέον διεγείροντας τους ενδοκρινείς αδένες βοηθά στην απορρόφηση όλων των βιταμινών και μετάλλων. Θεωρείται προληπτικό πολλών παθήσεων και φάρμακο επίσης. Είναι ευεργετικό στην πίεση του αίματος, στη σεξουαλική ικανότητα, στην αϋπνία, σε κάθε είδους αβιταμίνωσης, αναιμίας, σε έλλειψη γλυκόζης κλπ. 

Επίσης αυξάνει την αντίσταση του οργανισμού μας σε όλους τους χημικούς, βιολογικούς παράγοντες και ερεθίσματα που δεχόμαστε καθημερινά και ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Δεν είναι τυχαίο ότι χρησιμοποιείται στην Κίνα από αρχαιοτάτων χρόνων και ονομάζεται "Η ρίζα της ζωής". 

Το τζίνσενγκ θεωρείται, επίσης, σαν μια εξαιρετικά προσαρμοσιογόνος ουσία. Προσαρμογόνες θεωρούνται οι ουσίες που επαναφέρουν τον οργανισμό στη φυσιολογική του λειτουργία, όταν για κάποιο λόγο διαταράσσεται η ισορροπία του. 

Στην σημερινή ζωή, ένας τέτοιος παράγοντας είναι απαραίτητος για να μας βοηθήσει να αντεπεξέλθουμε σε όλους τους κινδύνους που διατρέχει το σώμα μας και το πνεύμα μας από την αφύσικη καθημερινότητά μας. 

Σε συνδυασμό συνήθως με άλλα βοτανα, το Ginseng θεωρείται πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση ασθενειών της καρδιάς, των νεφρών και του κυκλοφορικού συστήματος. Γενικά το Τζινσενγκ, λόγω της υψηλής τονωτικής του δράσης, αποτελεί ένα από τα πιο διαδεδομένα βότανα και προτείνεται από πολλούς Βοτανοθεραπευτές σε κάθε τύπου θεραπεία. Θεωρείται πως το συγκεκριμένο βοτανο "δεν θεραπεύει αλλά τονώνει" - χρειάζεται σε όλες τις θεραπείες όμως, ο οργανισμός να είναι όσο πιο ισχυρός γίνεται για να αυξηθούν οι πιθανότητες θεραπείας του.

 

Τι πρέπει να προσέξετε
Γενικά θεωρείται ασφαλές βότανο, καθώς δεν έχουν διαπιστωθεί μέχρι σήμερα βλαβερές επιδράσεις του στον οργανισμό. Σε μεγάλες ποσότητες, όμως, μπορεί να φέρει νευρικότητα , υπερδιέγερση, αϋπνία, πονοκέφαλο, δερματίτιδες και γαστρεντερικά προβλήματα. Αποφύγετε το τζίνσενγκ αν είστε διαβητικοί, αν έχετε υψηλή πίεση ή υποφέρετε από καρδιαγγειακή πάθηση. Αποφύγετε να πάρετε σκευάσματα που περιέχουν τζίνσενγκ το βράδυ ή αργά το απόγευμα, επειδή μπορεί να προκαλέσουν αϋπνία. Αποφύγετε επίσης να το παίρνετε μαζί με αλλά διεγερτικά όπως είναι η καφεΐνη, και μην το συνδυάζετε με διεγερτικά χάπια ή ορμόνες. Αν είστε νευρικοί ή ευερέθιστοι, μη λαμβάνετε μεγάλες ποσότητες. Αποφύγετε το τζίνσενγκ, αν βρίσκεστε σε περίοδο εγκυμοσύνης ή θηλάζετε, καθώς δεν έχουν διευκρινιστεί οι επιπτώσεις του στο έμβρυο ή στο μωρό.  

2188402000001
Νέο
Ρυθμίσεις cookies