Breadcrumb image
Καλέντουλας έλαιο 100ml.

Καλέντουλας έλαιο 100ml.

2171097000000
8,49 €
με ΦΠΑ

Φυτικό έλαιο Καλέντουλας 100ml. Επουλώνει και προστατεύει το δέρμα. Κατάλληλο για ξηρές, πολύ ξηρές και ευαίσθητες επιδερμίδες.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΕ 1-3 ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ:
Φυτικό έλαιο Καλέντουλας
(Calendula officinalis)
 
Η καλέντουλα χρησιμοποιούνταν στον αρχαίο Ελληνικό, Ρωμαϊκό, Αραβικό και Ινδικό πολιτισμό ως θεραπευτικό βότανο, αλλά και ως συστατικό σε φαγητά και καλλυντικά, ακόμη και σε υφάσματα. Tο λάδι της είναι γνωστό για τις αντιφλογιστικές, αντιβακτηριδιακές, αντιμυκητιασικές και κυρίως για τις επουλωτικές του ιδιότητες.
Φημίζεται για τις δερμοπροστατευτικές της ιδιότητες. Χρησιμοποιείται τοπικά για τη θεραπεία πληγών και ως αντισηπτικό και αντιφλεγμονώδες. Έχει μαλακτική και επιθηλιοπλαστική δράση.
Tο λάδι της καλέντουλας βοηθά ιδιαίτερα στη θεραπεία ήπιων δερματικών ερεθισμών που οφείλονται στον κρύο αέρα και στις απότομες εναλλαγές της θερμοκρασίας. Bοηθάει, επίσης, στην καταπράυνση του ερεθισμένου δέρματος, επουλώνει τσιμπήματα, κοψίματα και πληγές. Aποτελεί εξαιρετική βάση για κρέμες, φυτικές αλοιφές, λοσιόν και πολλά άλλα φυσικά καλλυντικά. Mπορεί να εφαρμοστεί απευθείας στο δέρμα και θεωρείται ιδανικό λάδι για όλα τα μασάζ αρωματοθεραπείας, καθώς αποτελεί άριστο φορέα που επιδέχεται την προσθήκη αιθέριων ελαίων. Eίναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος, αλλά ιδιαίτερα ενδείκνυται για ξηρές, πολύ ξηρές και ευαίσθητες επιδερμίδες. Tέλος, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και ως βρεφικό λάδι.
2171097000000
Νέο
Ρυθμίσεις cookies