ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΪ  Υπάρχουν 15 προϊόντα.

ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΪ

Το πράσινο τσάι ( green tea ) προέρχεται από το φυτό Camelia Sinensis.Τα φρεσκοκομμένα φύλλα τσαγιού ( tea leaves ) θερμαίνονται στους 80 C για 30’’ τα ένζυμα σκοτώνονται και έτσι  η ζύμωση ( fermentation ) σταματά ώστε το τσάι να κρατήσει το πράσινο χρώμα του και να αιχμαλωτίσει την γεύση του. Κατόπιν τα φύλλα αποξηραίνονται και με την βοήθεια ...

Το πράσινο τσάι ( green tea ) προέρχεται από το φυτό Camelia Sinensis.Τα φρεσκοκομμένα φύλλα τσαγιού ( tea leaves ) θερμαίνονται στους 80 C για 30’’ τα ένζυμα σκοτώνονται και έτσι  η ζύμωση ( fermentation ) σταματά ώστε το τσάι να κρατήσει το πράσινο χρώμα του και να αιχμαλωτίσει την γεύση του. Κατόπιν τα φύλλα αποξηραίνονται και με την βοήθεια μηχανημάτων ή χειροποίητα δίνεται  το σχήμα τους (rolling). Σύμφωνα με άλλη μέθοδο, τα φύλλα συλλέγονται και αφήνονται να μαραθούν (withering) ελαφρώς. Ακολουθεί  διαδικασία μετατροπής του σχήματος  των φύλλων σε μικρές μπαλίτσες (rolling),  αρχίζει ελαφριά  ζύμωση και μετά αποξηραίνονται. Το πράσινο τσάϊ (green tea) δίνει ρόφημα με ανοιχτό πράσινο χρώμα και ελαφριά λουλουδένια γεύση ή γεύση χορταρικού ( grass ) που συχνά εμπλουτίζεται με καρπούς και άνθη για να γίνει ακόμη γευστικότερο και αποδεκτό και από τον δυτικό κόσμο.

Περισσότερα
Προβάλλονται 1 - 15 από 15 αντικείμενα

Επάνω