ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

5206579000907

Νέο

ΒΟΤΑΝΟΛΟΓΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ: Citrus sinensis

5,70 €

Το αιθέριο έλαιο πορτοκάλι (orange essential oil), προέρχεται από την έκθλιψη της φλούδας ή την απόσταξη των ανθών και των φύλλων του Citrus sinensis της οικογένειας των Ρυτοειδών (Rutaceae).

Διαθέτει αντικαταθλιπτικές, αντισπασμωδικές και καταπραϋντικές  ιδιότητες. Διεγείρει το λεμφικό και πεπτικό σύστημα και φημίζεται για την ικανότητα του να τονώνει την επιδερμίδα και να δυναμώνει τα μαλλιά.

Έχει ένα φρουτώδες και γλυκό άρωμα και χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία για το άγχος και τη κατάθλιψη. Αναμιγνύεται σε καλλυντικά λάδια και κρέμες και  βοηθάει στην αποβολή τοξινών και βλαβερών ουσιών, ενώ απαλύνει τις ρυτίδες.

Σχετικά Προϊόντα

Επάνω